Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az éjszakai ápolás

Elárulunk Önnek egy titkot. Amíg Ön éjszaka alszik, a bőre nagyon is ébren van. Minden nap ebben a váltakozó ritmusban élünk. Testünk napközben kinyílik a külvilág felé, ahonnan benyomásokat és táplálékot fogad be, éjszaka pedig feldolgozza mindazt, amit felvett, és előkészül a következő napra.

Bőre az éjszakai pihenés idejét arra használja fel, hogy alaposan, belülről kifelé haladva regenerálódjon, és új anyagokat termeljen. Mivel éjszaka nem kell védekeznie a külső hatásokkal szemben, a bőr megnyílhat, és ekkor tud a legjobban belülről kifelé megtisztulni. Kiválasztja a fölösleges anyagcseretermékeket. 

Másnap reggel pedig csodálatosan kipihenten néz ki. Különösen akkor igaz ez, ha Ön a megfelelő éjszakai ápolási rutinnal támogatja bőrét.

A Dr. Hauschka Kozmetika az éjszakai regenerálódást vizes bázisú, vitalizáló éjszakai ápoló készítményekkel támogatja, amelyek tiszteletben tartják a bőr ritmusát. A termékek gyógynövénykivonatokon alapulnak, amelyek fontos impulzusokat adnak a bőrnek. Elisabeth Sigmund már az 1930-as években felismerte, hogy a zsíros éjszakai ápoló termékek gátolják azt a fontos kiválasztási folyamatot, amit a bőr éjszaka végez. Amikor az 1960-as években Elisabeth Sigmunddal közösen kifejlesztettük a Dr. Hauschka kozmetikumokat, ez a tudás vált bőrápolási kultúránk egyik alapkövévé.

De mit is jelent az tulajdonképpen, hogy a Dr. Hauschka kozmetikumok megújuló impulzusokat adnak a bőrnek? Termékeink nemcsak kívülről ápolják a bőrt, hanem aktiválják és támogatják a bőr regenerációs erőit. Emellett példát is mutatnak számára. Olyan módon, mint amikor a gyerek valami újat tanul tőlünk úgy, hogy megmutatjuk neki. Ő pedig gyakorolja azt, amit tapasztalt, ezáltal fejlődik és akár lelkes kiáltásokkal is kifejezi örömét. Példakép a bőr számára? A valódi natúrkozmetikumok, mint amilyenek a Dr. Hauschka termékei, betölthetik ezt a szerepet. Mert a bőre, mint a természet része egy valódi természetes anyaggal tud harmóniában élni.

Interjú Elena Dowedeittel

a WALA Heilmittel GmbH arcápoló kozmetikumok termék menedzsmentjéért felelős részleg vezetőjével a vizes bázisú, impulzusokban gazdag, gyógynövénykivonatokat tartalmazó éjszakai bőrápolásról a vizes bázisú, impulzusokban gazdag, gyógynövénykivonatokat tar

 

Sok vásárló azt gondolja, hogy a Dr. Hauschkának nincsenek éjszakai ápoló készítményei. Mit szól ehhez Ön mint szakértő?

Átfogó termékválasztékunk van az éjszakai bőrápoláshoz, amely egy teljesen egyedülálló koncepciót követ. Vizes bázisú, impulzusokban gazdag receptúrákat használunk, amelyek támogatják a bőr éjszakai regenerációs folyamatait. 1967, vagyis a Dr. Hauschka kozmetikumok piacra kerülése óta erre a koncepcióra építünk. 

A bőr milyen regenerációs folyamataira kívánnak hatni a termékekkel?

A bőr aktív fázisa akkor kezdődik el, amikor mi éjszaka nyugovóra térünk. Például ekkor zajlik le számos anyagcsere-folyamat. A bőr éjszaka tisztul és újul meg. Kiválasztja a fölösleges anyagokat és újakat termel. Ebben a fázisban szeretnénk a bőrt éjszakai ápoló termékekkel támogatni. 

Az imént azt mondta, hogy az éjszakai ápoló termékeknél vizes bázisú receptúrákat használnak. Miért nem kínálnak zsíros éjszakai krémeket?

A zsíros készítmények védik a bőrt, és nappal használatosak. Éjszaka azonban a bőrnek nincs szüksége védelemre. Ilyenkor a zsírmentes, vizes bázisú termékek a hasznosabbak. Példát adnak a bőr számára az élettel teli, nyitott és dinamikus anyagcsere-folyamatra. Ez legjobban az élet alapeleme, a víz segítségével mehet végbe. Emellett ezek a termékek nem akadályozzák az anyagok kifelé történő elszállítását. 

Pontosan hogyan támogatja éjszaka a bőrt a zsírmentes éjszakai ápolás?

Az összetevők finom egyensúlyán alapuló kompozíciók lelkét a ritmikus eljárással készült gyógynövénykivonatok és a gondosan válogatott ásványi anyagok jelentik. A termékek fejlesztésénél orvosi-gyógyszerészeti ismereteinkre támaszkodtunk. Ezek a receptúrák választ adnak a bőr éjszakai igényeire. Az összetevők impulzusokat adva serkentik a bőr saját energiáit, és szabályozzák a bőr anyagcseréjét. A bőr e támogatás segítségével normalizálni tudja funkcióit. 

Említette, hogy teljes a választék az éjszakai ápoló termékekből. Melyek ezek?

Megkülönböztetünk egy minden este használható alap éjszakai bőrápolást és egy 28 napig alkalmazható kúraszerű ápolást. Az alap éjszakai bőrápolás három lépésből áll: tisztítás, erősítés és vitalizálás. A kúraszerűen alkalmazott éjszakai ápolás lényege az Ampullakúra. Ez járul hozzá a bőr revitalizálásához. 

Miért 28 napig tart a kúra?

Az emberi bőr sejtjei 28 nap alatt újulnak meg teljesen. Az Ampullakúra gyógynövények, például rózsa, ziliz, nyúlszapuka, valamint fehér liliom és ezüst segítségével támogatja a bőr 28 napos ritmusát. Mindegyik alkotóelem ritmikus, az életerőt megtartó eljárással készült. Az Ampullakúra egy példakép. Segítségével a bőr megtanulhatja, hogyan térjen vissza a normális bőrállapothoz. A bőr igényeinek megfelelően további intenzív kúrákat kínálunk, például az érett bőr, a fiatal, tisztátalan bőr vagy a rendkívül érzékeny bőr számára. 

Hogyan jött a vizes bázisú éjszakai bőrápolás ötlete?

Ezt az elgondolást Elisabeth Sigmundnak köszönhetjük. A bécsi kozmetikus és kutatónő az 1950-es években saját natúrkozmetikai termékcsaládot fejlesztett ki. Az 1960-as években jelentős szerepet játszott a Dr. Hauschka kozmetikumok kifejlesztésében. Bécsben többek között két félévig tanult az orvosi karon, és intenzíven foglalkozott a bőr fiziológiájával. Ennek kapcsán merült fel benne a gondolat, hogy a bőr számára biztosan jobb a zsírmentes éjszakai ápolás. Saját vizsgálatai alátámasztották ezt. Ismerünk egy nagyon kedves anekdotát Elisabeth Sigmundtól az 1960-as évekből, a Dr. Hauschka kozmetikumok kifejlesztésének idejéből. Akkoriban Svédországban élt, és a távolból vett részt a fejlesztésben. A Dr. Hauschka Ampullakúra (amelyet akkor még bőrkúrának hívtak) fejlesztése idején a következőket írta: „Saját magam is végigcsináltam a teljes bőrkúrát, ami olyan sikeresnek bizonyult, hogy a férjem nemrég azt kérdezte: «Hogy lehet, hogy még mindig ilyen fiatalnak nézel ki?» Ehhez nem kell semmit hozzáfűzni.”

 

Zsírmentes éjszakai ápolás:

 

Az életet a ritmus hordozza és ragyogóvá teszi a bőrt

Ahhoz, hogy a bőr életerős és egészséges maradjon, ritmikus váltakozásra van szüksége a természetes polaritások között. Könnyebben megérthetjük a bőrben lejátszódó ritmikus folyamatokat, ha az egyes napszakokat az évszakokhoz hasonlítjuk. A Dr. Hauschka Éjszakai szérumban megtalálható almaszirom, mint tavaszi és a termés, mint az őszi energiákat hordozó növények, támogatva ezeket a folyamatokat.

 

Az életet a ritmus hordozza és ragyogóvá teszi a bőrt

Elalvás
Tavasz

A bőr felkészül az éjszakai aktivitásra, és megnyílik

A virágok kifejlődnek és kinyílnak

 

Éjszaka
Nyár

A bőr regenerálódik, kiválasztást végez, és új anyagokat termel
A virágból termés fejlődik ki

 

Ébredés
Ősz

A bőr kipihent és életerővel teli

A termések teljesen kifejlődnek és megérnek

 

Nappal
Tél

A bőr az éjszaka felépített vitalitásból táplálkozik és védekezik
A termések táplálékellátást biztosítanak

 

Forrás: dr.hauschka.com

Keresés